Jdi na obsah Jdi na menu
 


Clikněte na pokračování a komentáře.

 

Vážení přátelé a návštěvníci těchto stránek,

od vzniku těchto stránek, se událo několik věcí. Domov v Nupakách ukončil svoji činnost, což mnohým z nás, co jsme tam pracovali, udělalo radost. Péče o klienty se neustále zhoršovala, takže ukončení činnosti, bylo pro ně vysvobozením.

Ředitelka Maťhová – Novotná byla dodavatelem plynu včas upozorněna, že pokud do 3.11.2015 neuhradí dluh, dojde k ukončení dodávky, přesto nezaplatila a svým bezohledným jednáním ohrozila zdravotní stav klientů.

4.11. odpojil dodavatel plyn a klienti prožili chladnou noc

5.11. Krajský úřad za asistence policie rozvezl klienty do jiných zařízení

6.11. majitel uzamkl objekt a dovnitř pouští jen rodiny pro věci klientů. Ředitelka se nedostavila, i když to zaměstnancům slíbila. Všichni pochybují, že dostanou zaplaceno a přes úřady se budou domáhat zápočtových listů.

Majitel objektu zatím vyčíslil vzniklou škodu na cca 1,5 milionu (dluh na nájemném, energiích a vybavení).

V zařízení se nedávno stal další incident. Klientce Dagmar O., která měla u sebe hotovost cca 260 000,- Kč, někdo skoro vše ukradl. Ředitelka jí přesvědčovala, ať to policii nehlásí, že jí dá za to slevu na pobyt. Trochu podivné chování.... Klientku nakonec přesvědčil zaměstnanec a policii to nahlásila.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/kraj-Stredocesky-373/clanek/Nupacky-domov-senioru-je-nyni-bez-klientu-65093/

 

Kromě aktivity  www.seniorvdome.com což je na Justici.cz vedeno jako z.s.,

má Maťhová – Novotná další podvod a past na peníze.

Jedná se o www.centrumdiagnostiky.eu

Telefon tam zvedá naše bývalá kolegyně Romana Vránová, která v Nupakách pracovala v rozporu se zákonem (bez vzdělání) jako zdravotní sestra.

Z vlastní zkušenosti varuji před šarlatánským diagnostikováním zdravotního stavu. Účelem takového ,,vyšetření“ je vnucování a prodej pochybných léčebných prostředků. Navíc nikdy nevíte, komu se svěříte do péče. Může to být nějaká ficka jako Maťhová. Ve zdravotních zařízeních vám většinu zde nabízených služeb udělají odborně a zdarma.

Kdykoli narazíte na internetu na jakékoli stránky nabízející služby, kde nenajdete kontakt na konkrétní osobu, mějte se na pozoru. Provozovatel má důvod něco skrývat.

Pokud se chcete podívat, před kým tyto stránky varují a udělat si názor, máte možnost zde:
 http://dobra-pecovatelka.webnode.cz/  Pěknou ,,zábavu." laugh

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

novinky

, 22. 10. 2015 20:22

Není to tak dlouho, kdy zde ,,někdo" říkal, že máme o Nupakách špatné informace.
Tak tady je malý přehled novinek:
Jamall z kuchyně už odešel. Místo něj přišla nějaká paní.
Elena končí dnes, nebo zítra.
Doškářová zatím zůstává.
Andrej zatím zůstává.
Pečovatelů celkem k dispozici 5 - 6
Prý peč. co tam dodává agentura mají obrovskou fluktuaci. Nikdo tam nechce dělat. Protože když zjistí že by měli přebalovat, dělat 12 hodin, i o víkendu, za kolik a jakou má ředitelka minulost, tak každý max. po jednom dni zmizí. Ale jsou tací, že i po hodině.
To ta péče o klienty musí vypadat. Chudáci senioři!
Musím hned informovat státní instituce, aby to urychleně řešili.

Re: novinky

dobrá pečovatelka, 22. 10. 2015 21:27

To mě se zase doneslo, že velká řiť pobíhá po domově a zase slibuje lino na pokojích. Prý už jí to nevěří ani klienti. :-D
Kde by na to vzala??? A navíc už se to ani nevyplatí. :-D

Re: novinky

václav, 23. 10. 2015 17:20

5-6 pečovatelů na 25 klientů?? to je hrozně málo!! to tam ti chudáci senioři jen přežívají. dovedu si tu péči představit. vždyť jsem tam pracoval. laikovi to může připadat dost, protože to vypadá že těch 5-6 je tam najednou, ale oni se musí střídat ve 12 hodinových směnách. navíc když se tam střídají amatéři od agentury... tak to andreje a stáňu lituju.

děkujeme

Věra Eléšková, 21. 10. 2015 21:39

Každé úterý odpoledne se na naší faře scházejí senioři. Upřímně řečeno těmto setkáním říkáme zjednodušeně "babičky". Tato setkání nejsou určena jen nějakému stálému kádru věřících, kam by další nemohli přijít. Tato odpoledne jsou pozváním pro každého, kdo se chce s druhými pomodlit, popovídat si, sdělit radosti i starosti. Možná byste byli překvapeni, kolik energie i veselí je tam možno zažít. Oblíbeným tématem bývá varování před různými vykuky. Proto jsem uvítala, když jsem byla upozorněna na tyto stránky. Od koho jiného převzít zkušenosti, než od zaměstnanců domu s pečovatelskou službou? Děkuji vám všem, že se této problematice věnujete.
Bůh s vámi.
Věra Eléšková

Re: děkujeme

dobrá pečovatelka, 22. 10. 2015 7:56

Vážená paní Eléšková,
děkuji Vám za příspěvek. Chtěla bych Vám nabídnout spolupráci v oblasti pečovatelských a návazných službách.
V součastnisti se staráme o osm seniorů, v pěti bytech na území Prahy. Myslím, že oboustraná spolupráce by byla pro seniory přínosem.
V případě Vašeho zájmu, mne prosím kontaktujte na e-mailové adrese: dobrapecovatelka@seznam.cz
S pozdravem dobrá pečovatelka

Re: děkujeme

Linda, 23. 10. 2015 9:26

Vážená paní. Pokud chcete slyšet pravdu a jste věřící, pak navštěvujete špatné stránky. S tím by asi Bůh nesouhlasil. Neboť on netoleruje lháře, vulgarismu, šikanu a ponižování nového života. Takže buď lžete také a nebo se podle Boha neřídíte. Ale když mi dáte adresu své fary, ráda se k Vám připojím a popovídáme si. Ale to asi nebude co?

Re: Re: děkujeme

Krys a týna, 23. 10. 2015 16:42

připadá mi že paní navštívila ty správné stránky. těch svatých co tu je. svatý jiří, svatý martin, svatý václav a svatý bernard. bůh má rád vše co stvořil. zlo je zde jasně popsáno. kdyby nebylo zlo, nebylo by dobro. a všichni tu čekáme až boží mlýny semelou maťhdevila.

,,péče"

irena, 22. 10. 2015 23:00

Včerejší den byl opravdu náročný. Počasí dolehlo na všechny, ale nejvíce snad trpěli staří a nemocní. Stejně, jako paní H., která již půl roku žije v pečovatelském domě. Již od rána prý bylo vidět, že se jí špatně dýchá a jen poloha v sedě jí přináší malou úlevu. Vrchní pečovatelka K.M. se podívala na hodiny. Za chvíli ji končí směna, má cenu ještě něco řešit? Říká se, že smrt udušením je jedna z nejhorších a tak i zhoršené dýchání musí přinášet přinejmenším úzkost, strach a časem i bolest na hrudi. Zaměstnanci domova toto všechno vědí a také to, že i když nemohou stáří vyléčit, usilují minimálně o to, aby bylo příjemné, bezbolestné a klidné. Když už i ostatní klienti naléhali, zavolala nerada vrchní pečovatelka záchrannou službu. Lékař, který vystoupil ze sanitky, již na první pohled působil sympaticky a zkušeně. Pozorně vyslechl vrchní pečovatelku a vstoupil do pokoje k pacientce. Zastavil se však hned u dveří a  aniž by těžce dýchající pacientku vyšetřil bylo mu vše jasné. Otočil se k vrchní pečovatelce se slovy: ,,Stále vám to opakuji a stále nejste schopna klientku polohovat a dávat pravidelně napít?“ ,,Že vy jste zase celou směnu prospala?“ ,, To nejste schopna ji ani přebalit?“ ,,Až vám bude jako té paní, tak to snad pochopíte.“ ,,Toto zařízení už tady dávno nemělo být.“ ,,Nechápu, proč už to té vaší rodině dávno nezavřeli.“ ,,Nejste schopna se o klienty dobře postarat.“
Po vyslechnutí této události od jedné z klientek, jsem si vzpomněla na varování kolegyň, když jsem nastoupila. Upozornily mne, ať se podívám na web a najdu si odkazy o ředitelce a vrchní pečovatelce. Prý už si všechny pečovatelky hledají jinou práci, nechtějí se dostat do problémů a nesouhlasí s podmínkami pro klienty. Po vyhledání odkazů jsem byla v šoku. Jak mohou takové osoby provozovat podobné zařízení? Dodnes slyším arogantní odseknutí ředitelky, která si věčně hraje na PC, že jí to nezajímá, kdykoli si některá pečovatelka přišla pro radu. Jsem ráda že paní ombudsmanka dělá všechno proto, aby senioři už nemuseli trpět. Stejně, jako pan doktor tak i já se ptám - kdy si ředitelka začne vážit každého člověka, i toho starého a pro ni zbytečného. Nejsme všemocní, to určitě ne, ale udělat si ze seniorů dojnou krávu a víc se o ně nezajímat, je hyenizmus! Tento doktor jen konstatoval, že zařízení je špatné, ale státní orgány si s tím už poradí. Nemohl to vyřešit, ale nezachoval se jako hlupák. Netuším, jak moc mu vrchní pečovatelka K.M. rozuměla, ale pokud ano, nedovedu si ani představit, jaké myšlenky má asi nyní v hlavě. Toto se stalo Nupakách, nedaleko Říčan u Prahy.

MAXI ŘITNÍ KŘIVÁRNY ANEB VŠICHNI UŽ JI ZNAJÍ

čitatel, 22. 10. 2015 21:59







Domov U Věže v Nupakách u Prahy, který seniorům poskytoval sociální péči, aniž by k tomu měl povolení (4.2.2015)

Domov U Věže v Nupakách u Prahy, který seniorům poskytoval sociální péči, aniž by k tomu měl povolení (4.2.2015)



Domov U Věže v Nupakách u Prahy, který seniorům poskytoval sociální péči, aniž by k tomu měl povolení (4.2.2015)

Domov U Věže v Nupakách u Prahy, který seniorům poskytoval sociální péči, aniž by k tomu měl povolení (4.2.2015)


Zobrazit fotogalerii


Právě pro ombudsmanku a také pro úředníky je Ladislava Maťhová, dnes Novotná, poměrně známou „firmou“.

„V domovech, kde působila, byly provedeny kontroly, rozhovory s personálem i klienty, pokud to bylo možné, a za výsledky šetření si rozhodně stojíme. Byla tam provozována činnost v rozporu se zákonem a docházelo ke špatnému zacházení s klienty,“ řekla MF DNES mluvčí ombudsmanky Iva Hrazdílková.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/domov-pro-seniory-nupaky-0ht-/praha-zpravy.aspx?c=A150217_2140162_praha-zpravy_bur

hodnoceni nupak rodina bývalé klientky

čitatel, 22. 10. 2015 21:50

anonym:

“Je to u vás moc hezké a děkuji za vše co pro matku děláte. Před tím byla matka v Nupakách, kde je ředitelka Maťhová - Novotná. Zařízení nemá registraci a paní ředitelka nám lhala i o poskytované péči. Několik rodin už dalo své příbuzné pryč. Varuji všechny před neregistrovaným zařízením.”

jjjjj3. srpna

jak to bylo

Martin, 18. 10. 2015 10:49

Rád bych upozornil pisatele tohoto příspěvku, dobrou pečovatelku a spol., tzn, všechny, kteří se podíleli na popisovaném jednání, že v každé civilizované zemi, Česko doufám nevyjímaje, je toto jednání kvalifikováno jako organizovaný zločin a jako takové také náležitě postihováno. je to jednání velmi nebezpečné pro společnost, ve které se děje. V tomto případě o to nebezpečnější, že se do něj zapojily i některé složky policie (nebo snad jen pomýlení jedinci) a úřad ombudsmanky. Té ombudsmanky, která má přímo v náplni své práce hájit zájmy lidí v nouzi. V kauze Nupaky i v kauzách předcházejících již došlo k vynuceným a zcela zbytečným úmrtím seniorů. Jejich krev ulpívá pomyslně na rukou všech, kteří tyto štvanice vyvolali, podíleli se na nich nebo jen z pozic svých funkcí nečinně přihlíželi.

Re: jak to bylo

dobrá pečovatelka, 19. 10. 2015 20:42

taky dobrý. :-D

Re: jak to bylo

václav, 20. 10. 2015 11:24

Ten se asi zbláznil. :-)
Vlastně ne, ono je to pro ně typické. Nikdy za to nemůžou oni, ale nějaké spiknutí. Asi BIS, FBI, CIA, MOSAD, CI5....... a možná i UFO. :-)
Ředitelka se špatně starala o seniory v Tuchlovicích a později tam zaťala sekeru a neplatila dluhy. V Nupakách to zopakovala. Jsem zvědavý, jestli se bude opakovat i to, že ji zase chytí za prdel a vyhodí.

Re: Re: jak to bylo

Mik h ael Ves elyy, 22. 10. 2015 21:16

jj.... přesně tak :D Souhlasím s Václavem :D

klídek

eva, 22. 10. 2015 18:46

taky jste si všimli, jaký je tu klid? když ta familie stáhla ocas a vypadla.

nic divného

dobrá pečovatelka, 21. 10. 2015 20:12

Nevím proč se tady pořád řeší, že jsme klienty přesunuly do jiných domovů. Na jedné straně byla nevyhovující a zhoršující se péče, nespokojené rodiny a na druhé poptávka pečovatelských zařízení.
Považovaly jsme za svoji povinnost informovat rodiny klientů, na nevyhovující podmínky pro poskytování kvalitní péče, pod vedením keporkaka a že kvalitní personál se chystá odejít. Navíc že skoro vše, co jim managment při nástupu sliboval, je sprostá lež. Rodiny byly upozorněny na to, jak jsou v zařízení okrádány účtováním smyšlených služeb a seznámily jsme je s nabídkami jiných domovů. Pak už stačilo oslovit vybraná zařízení a domluvit se s jejich zástupci na podmínkách přestupů. Zástupci si přišli do domova své budoucí klienty prohlídnout a vybat. A pak jsme jim předaly kontakty na rodiny. Je logické, že za zprostředkování náležela odměna. Peníze na rozjezd našeho budoucího podníkání byly potřeba. Keporkak klienty ukradl i s firmou, my jsme jim pouze zajistily kvalitnější péči. Spokojenost je na všech stranách. Nechápu tedy, proč se tu někdo rozčiluje. Za to, že se některé naše kolegyně domluvily, že do těchto zařízení odejdou pracovat, opravdu nemůžeme. Prostě normální business.

Všichni to vidí

Jiří, 20. 10. 2015 22:55

Tím, že upravujete komentáře jiných jen dokazujete, že se bojíte pravdy. A stejně, jako ve všem, ji překrucujete tak, jak se vám to hodí. Pro tohle je jen několik pojmenováni. Zbabělost, ubohost a intrikářství. Ale klidně v tom pokračujte. Obrázek si o vás již udělalo hodně lidí. A dávat sem lživé příspěvky od neexistujících lidí, to už je vrchol. Tato hloupá šou bude mít pro mnohé z vás následky. A i když jste si tak sebejistí, přijde den, kdy za vše zaplatíte. A pak přijde čas na jiné stránky. Zatím se tu bavte. To je to jediné, na co se zmůžete.

Re: Všichni to vidí

, 21. 10. 2015 6:21

Martin Luther King??? :-D

Přijde den.........

Re: Re: Všichni to vidí

Iva, 21. 10. 2015 6:47

Snad už paní tlusté prase-dentka, pochopila, že tyto stránky opravdu nebyly vytvořeny pro její zábavu.
To je dobře, že to tu všichni vidí, co je zač. Alespoň už jí nikdo nenaletí.

Re: Re: Re: Všichni to vidí

dobrá pečovatela, 21. 10. 2015 7:49

Tak od řiť-jiřího to sedí. :-)
Dělá všechno, co sama popisuje.
A nakonec opět pár výhružek a zastrašování.
Bu bu bu. :-)
Zatím budeme čekat na ten den. Její soudný den, kdy jí to všechno sečtou.
A zatím se budeme bavit, když nám to velká řiť laskavě dovolila.
S ní se už nebaví nikdo.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

následující »