Jdi na obsah Jdi na menu
 


Clikněte na pokračování a komentáře.

 

Vážení přátelé a návštěvníci těchto stránek,

od vzniku těchto stránek, se událo několik věcí. Domov v Nupakách ukončil svoji činnost, což mnohým z nás, co jsme tam pracovali, udělalo radost. Péče o klienty se neustále zhoršovala, takže ukončení činnosti, bylo pro ně vysvobozením.

Ředitelka Maťhová – Novotná byla dodavatelem plynu včas upozorněna, že pokud do 3.11.2015 neuhradí dluh, dojde k ukončení dodávky, přesto nezaplatila a svým bezohledným jednáním ohrozila zdravotní stav klientů.

4.11. odpojil dodavatel plyn a klienti prožili chladnou noc

5.11. Krajský úřad za asistence policie rozvezl klienty do jiných zařízení

6.11. majitel uzamkl objekt a dovnitř pouští jen rodiny pro věci klientů. Ředitelka se nedostavila, i když to zaměstnancům slíbila. Všichni pochybují, že dostanou zaplaceno a přes úřady se budou domáhat zápočtových listů.

Majitel objektu zatím vyčíslil vzniklou škodu na cca 1,5 milionu (dluh na nájemném, energiích a vybavení).

V zařízení se nedávno stal další incident. Klientce Dagmar O., která měla u sebe hotovost cca 260 000,- Kč, někdo skoro vše ukradl. Ředitelka jí přesvědčovala, ať to policii nehlásí, že jí dá za to slevu na pobyt. Trochu podivné chování.... Klientku nakonec přesvědčil zaměstnanec a policii to nahlásila.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/kraj-Stredocesky-373/clanek/Nupacky-domov-senioru-je-nyni-bez-klientu-65093/

 

Kromě aktivity  www.seniorvdome.com což je na Justici.cz vedeno jako z.s.,

má Maťhová – Novotná další podvod a past na peníze.

Jedná se o www.centrumdiagnostiky.eu

Telefon tam zvedá naše bývalá kolegyně Romana Vránová, která v Nupakách pracovala v rozporu se zákonem (bez vzdělání) jako zdravotní sestra.

Z vlastní zkušenosti varuji před šarlatánským diagnostikováním zdravotního stavu. Účelem takového ,,vyšetření“ je vnucování a prodej pochybných léčebných prostředků. Navíc nikdy nevíte, komu se svěříte do péče. Může to být nějaká ficka jako Maťhová. Ve zdravotních zařízeních vám většinu zde nabízených služeb udělají odborně a zdarma.

Kdykoli narazíte na internetu na jakékoli stránky nabízející služby, kde nenajdete kontakt na konkrétní osobu, mějte se na pozoru. Provozovatel má důvod něco skrývat.

Pokud se chcete podívat, před kým tyto stránky varují a udělat si názor, máte možnost zde:
 http://dobra-pecovatelka.webnode.cz/  Pěknou ,,zábavu." laugh

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ta musí být zoufalá

eva, 26. 1. 2016 14:30

Velké řiti už dočista hrabe. Už si píše sama sobě dopisy.
Z její strany to není první, ani určitě poslední podvod.
Je to jen nový způsob zastrašování. Asi se na její stranu postavil někdo z těch, co jim dluží. :-D
Sádlo se jí asi natlačilo i na mozek. prdel nemůže růst donekonečna.

ještě to potrvá. vydržte.

zen, 23. 1. 2016 23:41

Vyšetřování Maťhové stále probíhá. Někomu může připadat že to trvá dlouho, ale je dobře, že kriminálka, která si tuto kauzu již převzala, nic nepodceňuje. Proto si začala zvát znovu některé zaměstnance (děkuji za informace) k svědeckým výpovědím. Vyšetřovací fáze může trvat tak dlouho, jak je potřeba. Je to fáze přípravného trestního řízení, která začíná zahájením trestního stíhání a ukončena je podáním obžaloby. To že vyšetřování je opravdu důkladné, vyplývá z toho, že zabíhá opravdu do těch nejmenších podrobností, které si ověřuje z několika zdrojů. Nově byly zadokumentovány okolnosti, kdy Maťhová odjížděla v roce 2014 na dovolenou. Při odjezdu tvrdila, že odjíždí do Chorvatska. Později psala, že jí její přítel podržtaška překvapil, protože jí po vyzvednutí v Nupakách překvapil tím, že místo do HR, jí zavezl na letiště a odletěli do Dominikánské republiky. Nikdo jí tu hovadinu nevěřil. Jen to ukázalo, jak je primitivní. Asi si tím plnila svoje bláhové sny, že se k ní tak někdo někdy zachová. Už bylo vyšetřeno, že cestu si organizovala a platila sama. Stejně jako dovolenou v roce 2013, kdy poslala paní Č., aby jí zaplatila. Teď zbývá vyšetřit, kde na to Maťhová vzala, když oficiálně neměla žádné příjmy, naopak spoustu exekucí. Hájí se tím, že v Nupakách neměla žádné příjmy, protože panu Bernardovi dělala bezplatně jen konzultantku. Nově se hájí tím, že dovolené platil přítel podržtaška. To je dobře, protože podržtaška bude vyšetřován a mohl být obviněn jako spolupachatel. Z toho by mohli mít věřitelé radost, protože bylo zjištěno, že kromě Chaloupkového domu, domu zatíženého hypotékou, spoluvlastní i několik pozemků (pole, louky, koryto potoku), takže by bylo co zabavovat a z čeho vyplácet. Ale spíš se ukáže, že to jsou jen další lži Maťhové. A pak že nepodrazí blízkou osobu. Bla, bla, bla. Pravděpodobně se prokáže, že vše financovala sama, z peněz, o které okradla pana Bernarda a rodiny, které jí za zády pana Bernarda, vypláceli tzv. sponzorské dary. Od rodin je na pokyn Maťhové vybírala paní V. a předávala přímo Maťhové. Další peníze jí nosila paní Č., které vybírala od rodin za tzv. fakultativní služby. Jen pro příklad, že nešlo o malé peníze. Sponzorský dar se pohyboval ve výši jedné měsíční splátky za pobyt = cca 20 tis. Když to vynásobíme počtem pouhých 30 rodin, dostaneme zajímavou částku. A těch rodin bylo víc. To nepočítám peníze za fakult. a to, že některé rodiny platili za pobyt hotově, což končilo také u Maťhové.
Závěrem připomínám související definici.
Parazitismus je vztah dvou organismů, z něhož jeden organismus (parazit čili cizopasník) má zisk a druhý na něj doplácí (hostitel). Parazit se může živit buďto tkáněmi samotného hostitele (aniž by se ho snažil zabít), nebo se přiživovat na jeho potravě či jinak profitovat z hostitelova organismu nebo jeho činnosti a snižovat přitom jeho fitness (zdatnost).
V tomto případě půjde o tzv.:
Obligátní parazitismus (typický, pravý) – je u každého parazita, u něhož alespoň jedna fáze ontogonetického vývoje probíhá na úkor jiného organismu.
Přeji, ať hostitel pan Bernard už na žádného parazita nenarazí.

díky za pomoc

Jan Štědrý, 18. 1. 2016 18:43

Dovolte abych se představil.
Jmenuji se Jan Štědrý a mám v našem neziskovém zařízení, které se zabývá pomocí běžencům, na starosti materiální vybavení táborů pro uprchlíky.
Již delší dobu sleduji tyto stránky a došla mi trpělivost. Nevím co vše vám paní Novotná udělala, ale okamžitě ji přestaňte dehonestovat!
Znám ji už delší dobu a je to opravdu velká žena. Našemu zařízení opakovaně poskytuje své vyřazené oblečení. Každý kus oblečení okamžitě a bez úprav předáváme do táborů běžencům, kde slouží jako stany i pro početné rodiny. Navíc svými pestrými barvami, splňuje i nejpřísnější bezpečnostní předpisy. Děkujeme.

trestní oznámení 10

zen, 17. 1. 2016 0:03

Po podání trestního oznámení na Romanu, muselo být logicky podáno i na osobu, která ji zaměstnala a přímo úkolovala.
Další desítku trestních oznámení, která byla podána, zatím nemůžu zveřejnit. Policie na nich stále pracuje. Jen nastíním, že nechybí trestní oznámení na podvod při získávaní hypotéky, na všechny zůčasněné osoby. Včetně té, která o podvodu věděla a z pozice osobní asistentky, ho kryla. Další trestní oznámení jsou a budou podávána podle dalších aktivit Hrubešové – Maťhové – Novotné, které stále sledujeme. Nebudeme litovat času ani prostředků. Proč čekat na boží spravedlnost, když pozemská může přijít dřív?


Podáváme trestní oznámení na Ladislavu Novotnou, nar. 18.5.1963 vedoucí organizační složky firmy Blotket Corporation LTD. odštěpný závod, Chudenická 1059/30, Praha 10
Jmenovaná jako ředitelka v provozovně firmy, Domov u Věže, Nupacká 149, Nupaky, 251 01,
zaměstnává Romanu Vránovou, která na pokyn ředitelky vykonává práci, která přísluší zdravotnímu personálu, přestože nemá registraci ani vzdělání vykonávat práci jako zdravotní sestra bez dohledu. Pí Vránová u klientů zařízení provádí odběry krve, aplikaci injekcí a infuzí a podávání a rozdělování léků, včetně opiátů, převazy dekubitů a rozhoduje o léčebných postupech.
Při jejích pracovních směnách není přítomen jiný zdravotní personál. Tento stav je od 1.5.2015, kdy ze zařízení odešla vrchní sestra.
Domníváme se, že se svým jednáním dopouští trestného činu a je ohroženo zdraví svěřených osob.
podpisy

Re: trestní oznámení 10

pavla, 17. 1. 2016 19:34

To je dobře. Jednání ředitelky bylo nejen nezákonné, ale vůči klientům i životně nebezpečné.

Pozorovateľ

Kamital, 17. 1. 2016 19:00

Vskutku mám radosť z toho, že ste všetci °tí°, navštevujúci túto stránku, nesmierne šťastní z toho faktu, že pani Novotná už v Nupakoch nieje a je nadobro v piči.. Ešte radšej som, že Vaše odhodlanie, stáť si za svoji pravdou. Pani Novotná iste má omnoho vačšiu riť ne vy všetký dohromady je to její prirodzená vlastnosť.
Iným faktom ale je, že je prítomná v akési jaskyni a je od nej klud. má jednu velikánsku zápornou vlastnosť, a to je skrátka IQ tekvice. Ona ale za to nemože, to musíťe pochopiť, - narodila sa s tým. Dokonca ani za to, v akom prostredí vyrastala, a tým sa formovala jej obrovská prdel.
Takže, spamätali sa všetci tí, čo si mysleli, že im veľká riť zaplatí a začali statočne bojovať na strane dobra , s tým , že bol konečne ten rok 2015 úspešný , pretože tá " veľká riť " už v Nupaky nie je. Je , je, a je , ale niekde inde . Hnevá sa , kope a plače do vankúša . Všetkým sa nám uľavilo a prajeme jej to . Myslala , že to nikto nedokáže , ale jej ego je v troskách . Myslím , že sa jej ho už nepodarí vyliečiť . Fandím vám a držím palce. Takhle se na ty šmejdy zlodějský musí. Proto nepolevujte.
Divím sa podnikateľom a obchodníkom, ktorích cielene podviedla, to tí by sem mali stále vypisovať a je škoda že to nerobia, ale pokladajú to za správne a tiež vám fandia .
Áno, ani ja nemám rád Novotnú, pretože jako jedna z mála ľudí si uvedomuje, že všetko to, čo sa deje ači dialo, je na úkor času a ľudskej naivity, no a pekne toho využíva. Každý dúfa do poslednej chvíľe, že to nebude tak špatné, jako to vypadá. Verte, že som sa hrozne moc nerád pozeral na to, jako s Vami všetkými vyjebává, jako s nejakými prostými bábkami. A tiež veľmi chápem tú Vašu cielenú pomstychtivosť, pretože inak to s ňou nejde.
Chápem vás, pretože ste na strane dobra . Dokázali ste zabrániť ďalším podvosům a zachránili mnoho seniorov . Za to vám patrí môj obdiv a vďaka.
Nie Novotná ale Vy ste tí na ich strane je právo!!! Ona všetko plánovala, a vždy mala poruke nejaký ten plán B, plán C, a možno i plán D, Vždy vymýšľala, ako všetky okradnúť , všetkým ublížiť a neodborným podnikaním zhoršovať zdravotný stav klientov a pri niektorých bohužiaľ , zavinila aj smrť. Novotná ma na rukách ich krv .
Ste silní vojáci, keď ste nezapríčinili žiadnu obeť. Pán docent Žváček bol osobnosťou, ktorá sa od Novotnej nenechávala okrádať . Bol jej veľkým odporcom . Napriek tomu sa ona neštíti zastrešovať jeho mene . Je mi z nej nazvracení a silno ju opovrhujem .
Pokoj duši pána Žváčka a pokoj Vašim dušiam i svedomiu praje pozorovateľ Kamital

;-)

nemesis, 15. 1. 2016 21:02

Gratuluji a fandím sedmi statečným, že se perou o svá práva.

co se divíte?

eva, 15. 1. 2016 18:32

Divím se, kolik je bývalých zaměstnanců překvapeno, že jim Maťhová nezaplatila, že je okradla. Co čekali, když neváhala dostat do problémů a okrást i svojí dceru??
V Nupakách okrádala klienty, tak proč by zrovna je měla ušetřit?? Za Maťhovou se jako červená niť táhnou dluhy, podvody, krádeže a exekuce.
Takhle tlustou straku jsem ale ještě neviděla.

:-)

, 13. 1. 2016 9:31

Klap, klap, klap
Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. :-)

INSOLVENČNÍ ŘÍZENÍ ZAHÁJENO!!!

dobrá pečovatelka, 12. 1. 2016 12:22

Vážení věřitelé,
s firmou BLOTKET CORPORATION LTD. - odštěpný závod, bylo zahájeno

INSOLVENČNÍ ŘÍZENÍ.

Momentálně je řízení ve stavu: ,,Před rozhodnutím o úpadku"

Pokud vám Maťhová - Novotná - Blotket, dluží, nemá už cenu podávat žalobu u soudu. Místo toho musíte podat přihlášku do insolvenčního řízení a svou pohledávku uplatnit prostřednictvím ní. Jedině tak máte šanci získat svoje pohledávky. Potom už ne.
Formulář (přihláška pohledávky) i s návodem na vyplnění naleznete na serveru českého soudnictví Justice.cz . Formulář můžete vyplnit na počítači, nebo ručně.

Odkaz na formulář je tady:
https://isir.justice.cz/isir/common/stat.do?kodStranky=FORMULAR

P.S. Tak neváhejte. Informujte ostatní věřitele. Přece to tý svini nenecháte. ;-)



trestní oznámení 9

zen, 9. 1. 2016 9:47

Po odchodu vrchní sestry, se zdravotní péče naplno ujala nedouk Vránová. Neváhala např. při převazech hlubokých a komplikovaných dekubitů experimentovat a na internetu si našla jakousi mast a rozhodla se léčit. Na upozornění, že nemůže sama rozhodovat o léčbě, odpověděla, že jí to ,,paní ředitelka schválila.“ Po konzultaci jejích ,,léčebných“ postupů s odborným lékařem a zjištěním, že je vážně ohroženo zdraví klientů, nezbylo než věc oznámit.


Podáváme trestní oznámení na Romanu Vránovou, zaměstnanou jako pečovatelka ve firmě Blotket Corporation LTD. Odštěpný závod, Chudenická 1059/30, Praha 10
Jmenovaná v provozovně firmy, Domov u Věže, Nupacká 149, Nupaky, 251 01,
vykonává profesi zdravotní sestry, i když nemá registraci ani vzdělání vykonávat práci jako zdravotní sestra bez dohledu. Jmenovaná klientům zařízení provádí odběry krve, aplikaci injekcí a infuzí a podávání a rozdělování léků, včetně opiátů a převazy dekubitů.
Při jejích pracovních směnách není přítomen jiný zdravotní personál. Tento stav je od 1.5.2015, kdy ze zařízení odešla vrchní sestra.
Domníváme se, že se svým jednáním dopouští trestného činu.
podpisy

ma góóór

Lenka, 3. 1. 2016 22:23

Nenechte se strašit. Na nikoho žalobu podávat nebudu. Je to blázen.

Konec. ale jen letos.....

dobrá pečovatelka, 31. 12. 2015 9:47

Je tady konec roku. Bilancování je jednoduché. ÚSPĚCH! :-D
Co jsme chtěli aby se povedlo, povedlo se. Začalo to informováním zaměstnanců, úřadů, rodin, médií, veřejnosti a skončilo to vykopnutím velké řiti z Nupak. Do roka a do dne se ukázalo, že pravda a spravedlnost vítězí a se zlem není marné bojovat.
Máme dnes všichni, co jsme se na tom podíleli, i ti, co jí to ze srdce přáli, dvojitý důvod k oslavě.
Na zdraví slušných a poctivých lidí.

Re: Konec. ale jen letos.....

daneček, 31. 12. 2015 18:48

do nového roku si přeji, aby babička už nekradla a všem zaplatila a vrátila co dluží.

Re: Re: Konec. ale jen letos.....

nemesis, 1. 1. 2016 21:06

Máš smůlu, jako věřitelé. Ona je to spíš zlá baba jaga. To poznáš sám.

Re: Konec. ale jen letos.....

rituška, 3. 1. 2016 13:34

NUPAKY HLÁSÍ 100% ODMAŤHOVÁNO!!! :-D :-D :-D

oznámení 4

zen, 2. 1. 2016 22:55

Jinak to nešlo. Ale bylo to účelné. ;-)

Věc: Podnět ke kontrole zneužívání příspěvku na péči.

Paní XXX XXXX, nar. X.X.XXXX, bytem XXXXXXX, okres XXXXX, pobývá v neregistrovaném pečovatelském zařízení „Domov u Věže“ Nupacká 149, 251 01 Nupaky.

Syn klientky uzavřel na konci roku 2014 s provozovatelem zařízení Ladislavou Maťhovou – Novotnou, vedoucí organizační složky firmy Blotket Corporation Ltd. IČ 03175006, smlouvu o pečovatelských službách. Klientka pobývá v zařízení nepřetržitě, od 10.6.2013 (dříve Profi Clinic). Přiznaný příspěvek slouží jako poplatek za neoprávněně poskytovanou péči v tomto zařízení.

Rodina klientky byla při podpisu smlouvy mylně informována, že zařízení byla udělena registrace.

Firmě Blotket Corporation Ltd. byla 22.6.2015 Krajským úřadem Středočeského kraje ve správním řízení (č.j.: 086903/2015/KUSK) udělena pokuta za poskytování zdravotních a pečovatelských služeb. Přesto ve svém podvodném a nezákonném jednání pokračuje.

Při některých kontrolách úřadu práce Ladislava Maťhová – Novotná vydala pečovatelkám pokyn, aby některé klienty ukryly a zapřely.
podpisy

pravda je zase kus vedle

ela, 2. 1. 2016 9:53

Maťhová na svých stránkách plných bludů zpochybňuje že úřad ombudsmana nekontroloval žádné zařízení, ve kterém působila. Nevím, kde je pravda, ale je možné, že to jen nevěděla. V Nupakách provedli před únorovým zásahem úřednice prohlídku dvakrát. Za pomoci zaměstnanců, kteří nesouhlasili s katastrofální péčí, kdy se místy jednalo o týrání. Zaměstnanci nechtěli jen tak odejít, protože jim, na rozdíl od Maťhové, šlo o klienty. Proto se o pomoc obrátili na úřad ombudsmana. Úřednice využili možnosti, že se Maťhová o víkendech nezajímá o chod zařízení a provedly dvě před kontroly. Kamery byly odstaveny mimo provoz. Maťhová sice volala panu Bernardovi, ale ten ji pokaždé uklidnil smyšlenou historkou. Úřednice zjistily vážná pochybení v péči. Že na příkaz Maťhové dochází k uvazování klientů k nábytku, nedostatečná hygiena, protože je nefunkční bezbariérová koupelna, atd. Není tedy pravda, že zásah proběhl jen na základě oznámení zaměstnanců. Maťhová jen hledá chyby na všech okolo, ale zodpovědná je za vše jen ona.
Jedinou pravdu má v tom, že jsou všichni proti ní, ale i za to si může sama. Maťhovi mají právem nálepku nebezpečných a problémových osob. Za jejich činností v pečovatelských službách, jsou stovky nespokojených klientů, jejich rodin, zaměstnanců a věřitelů. Kdyby nebyla Maťhová nenažraná a neukradla firmu panu Bernardovi, mohly Nupaky fungovat ještě dnes. Pan Bernard měl zájem získat registraci a dělal proto vše. Na pokutu, kterou dostal si dohodl splátkový kalendář, který plnil. Maťhová po krádeži firmy už nezaplatila ani jednu splátku a nedoložila potřebné doklady k žádosti o registraci. Úřady byli ochotny spolupracovat a vycházet vstříc poctivému podnikateli, panu Bernardovi. Jak zjistili, že firmu převzala jim známá škodná Maťhová, odmítli ji ve zlodějnách podporovat a samozřejmě přestali vycházet vstříc. A ještě víc přitlačili, když byli upozorněni, že se v zařízení angažuje další závadná osoba, Maťha. Nikdo neměl zájem na tom, aby tahle nepoctivá sebranka generovala další dluhy a opět poskytovala závadnou neodbornou péči. To co by jiným prošlo, je u Maťhů nežádoucí. Neexistuje kauza Líchovi, Tuchlovice, Čejka, Bušek. Úřady a orgány činné v trestním řízení znají a řeší rozsáhlou kauzu Maťhovi. Protože jsou recidivisti i pokuty dostávají větší. Proč Maťhová nepoukazuje na tyto skutečnosti?
Místo toho chce nenápadně hodit odpovědnost na lékařský personál, který do zařízení docházel. Ten svou zdravotní péči poskytoval dobře a odborně, ale nezákoně, protože je Maťhová mylně informovala, že získala registraci. Ale ani slovo o tom, že Maťhová na jméno obvodní lékařky objednala červy a bez jejího vědomí je aplikovala klientovi. Ani o tom, že jídelníček, který prosazovala nutriční specialistka, Maťhová vyhodila se slovy, že má jídelníček svůj. Také nic o tom, že nařizovala přivazování klientů a zamykání na pokojích. Ani o tom, že vyžadovala zprovoznění klecového lůžka, včem ji lstí zabránil pan Bernard. Několikrát byla přistižena, jak prohledává osobní věci klientů. Nevím kde vzala dva zdravotníky s registrací, protože Romana Vránová registraci nemá, takže její péče byla nebezpečná a nezákoná. Což Maťhová moc dobře věděla, už když jí přijímala. A takto bychom mohli pokračovat dál. Závadná péče o svěřenou osobu, je TÝRÁNÍ.
Je toto uspokojivá odpověď po které toužila Maťhová? Pokud najde dostatečný prostor, aby se mohla obrátit, může to u Ústavního soudu zkusit. Ať se tam také pobaví.
Zatím se budeme těšit, až bude aktérka loupeže, podvodů, křiváren a týrání potrestána.
Zvláštní poděkování všem komu nejsou senioři lhostejní.

myslím to upřímně

, 1. 1. 2016 13:12

Na špatné občany se nějak se všemi blahopřáními zapomíná. Popírá to naši vyspělou křesťanskou kulturu a její morálku spočívající na oběti, milosrdenství, lásce, pravdě a vítězství. Všechna poděkování za dobré chování, práci a úspěchy v roce starém, a také všechna nejlepší blahopřání k roku novému, směřujeme vždy pouze k občanům dobrým. To je však pěkně mizerné.
Maťhové přeji do nového roku spravedlnost (ať ji dostihne), poctivost (ať vrátí co ukradla a dluží), lásku (spoluvězeňkyň), dlouhý život (ve vězení), štěstí (na bachaře).
Když si hodně lidí něco hodně přeje, tak to vyjde. ;-)

kampaň

Josef Faith, 31. 12. 2015 16:01

Kampaň STOP šmejdům: Jak se bránit podvodníkům?
Komise pro bezpečnost RMČ Prahy a Středočeského kraje vyhlásila kampaň proti nepoctivým provozovatelům pečovatelských domů. Jejím účelem je poukázat na rizika a komplikace plynoucí z pobytu v těchto zařízeních. Dovolte nám, abychom vás v jejím rámci seznámili se zkušeností naší spoluobčanky tak, jak ji nám zaslala (její plné jméno máme k dispozici).  „Sama jsem se se „šmejdy“ setkala letos v Nupakách. Včetně praktik, které se zčásti objevily v tisku. Zažila jsem i zadržování klientů jakožto přivazování a zamykání na pokojích. Mně osobně se stalo, že mi byla odepírána možnost vyjít z pokoje, nebo od stolu v jídelně na wc.“
Šmejdi jsou jak chobotnice, uřežete chapadlo a doroste další. Proto je prima, že organizujete kampaň upozorňující na tyto podvodníky. Byla bych ráda, kdyby ubylo lidí, kteří staví svoji kariéru na přechytračení a okrádání spoluobčanů. S ohledem na skutečnost, že cílovou skupinou jsou pro tyto podvodníky zejména senioři, je nutné, aby je před možnými dopady souvisejících rizik varovali především jejich potomci. Ti by se měli o své rodiče a prarodiče intenzivněji zajímat a třeba i formou nezávazného hovoru varovat.
Zpracovala Komise pro bezpečnost RMČ Prahy a Středočeského kraje, ve spolupráci s oddělením prevence kriminality PČR, Správy hl. m. Prahy


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

následující »